بازیگری از مهارتهای هنری حرفهای است که افراد زیادی را به خود جذب میکند. شاید در نگاه اول این حرفه را تنها به عنوان راهی برای دیده شدن و به شهرت رسیدن بشناسیم. اما اصل ماجرا چیز دیگری است. بازیگری بیش از آن که یک شغل پردرآمد یا یک روش برای شناخته شدن باشد، دنیایی پرفراز و نشیب و هیجان انگیز است که از شما فردی متفاوت میسازد.
منش بازیگری خصوصیتی است که هر شخصی قادر به رسیدن و رعایت ان نیست؛ بنابراین به افرادی به این هنر سینمایی علاقه دارند توصیه میشود فردی را به عنوان مربی انتخاب کنند که از این حیص در سطح بالایی باشد. به جرئت میتوان گفت انتخاب استاد برای یادگیری بازیگری به اندازه انتخاب همسر دشوار و حساس است؛ چرا که این فرد بخش بزرگی از شخصیت و خصوصیات رفتاری آینده ما را شکل خواهد داد. اگر شرکت در آموزش بازیگری را از سنین کودکی بگذرانیم این حساسیت بسیار بیشتر خواهد بود.
یک بازیگر برای این که بتواند شخصیتی که در فیلمنامه مورد مطالعه قرار داده است را خلق کند از تکنیکها و ابزارهای مختلفی استفاده میکند. این تکنیکها را در مجموع میتوان در کلمات، حرکات بدن و حالت و لحن بیان هنرمند جستجو کرد.
آموزش بازیگری حرفهای به هنرجو این مهارت و امکان را میدهد که با تماشا کردن اطرافیان بتواند موقعیت آنها و شرایط را به خوبی درک کرده و خود را در آن شرایط قرار دهد. با درگیر کردن احساسات خود در این ماجرا حالات و رفتارهای آنها را تقلید کرده و سعی میکند به گونهای رفتار کند که بیننده حس طبیعی بودن اتفاقات را دریافت کند. هر چقدر بازیگر در این کار موفقتر باشد مخاطب بیشتر مجذوب او خواهد شد. در واقع اصلیترین عامل شهرت یک بازیگر این مسئله است.
مانند هر حرفه دیگری شما پس از گذراندن دوره آموزش بازیگری وظایفی را در دنیای کاری خود به عهده میگیرید. در حقیقت بازی رکدن یک نقش و ظاهر شدن جلوی دوربین تنهاب بخش کوچکی از بازیگری است.
یک هنرمند واقعی بعد از تست بازیگری و تایید شدن در این آزمون عملی باید تلاش خود را برای نزدیک شدن به نقش مورد نظر شروع کند. به این معنی که مدتی را خود را جای نقش انتخابی گذاشته و سعی میکنند مانند او زندگی کند، حرف بزند، ترفریک کرده و هر فعالیت روزمره دیگری را انجام دهد.
تمرین کردن برای رسیدن به مهارت کافی در ایفای نقش خواسته شده میتواند شامل خصوصیات اخلاقی، زبان بدن، باورها، لحن صحبت کردن و معاشرت با توجه به طبقه اجتمایی باشد. به طور کلی بازیگر باید بتواند هر اکشن و ریاکشنی که یک فرد در زندگی عادی خود انجام میدهد را در زندگی روزمره تجربه کند. بزرگترین عامل موفقیت بازیگران بزرگ و شناخته شده داشتن مسئولیت کاری و حرفهای در این بخش است.
اشاره کردیم که بازیگری ایفای نقش یک فرد با تمام خصوصیات و رفتارهای او است. یک فرد برای این که بتوان در چنین وظیفه دشواری را به نحو احسن به سرانجام برساند نیاز به مهارتهای فردی بسیاری دارد. برخی از این مهارتها عبارتاند از:
· مهارت بالا در به خاطر سپردن دیالوگها فیلمنامه در کمترین زمان ممکن
· خلاقیت بالای برای اجرای بهتر و نزدیک شدن به نقش و واقعیت
· روحیه و توانایی کار تیمی
· آمادگی بدنی و جسمی بالا
· انرژی بالا
· توانایی انطباق سریع با شرایط
· نظم و انضباط
· استمرار و سخت کوشی
· داشتن آشنایی و دانش کافی در مورد گروههای مختلف مردم
· آشنایی کافی در مورد اقوام و رسم و رسوم آنها
· داشتن روحیه انتقادپذیر
شاید بر این باور باشید که کافی است بازیگری را یاد بگیرم و یک تست بازیگری بدهم تا بتوانم وارد این شغل شوم. واقعیت بسیار متفاوت و سختتر از این حرفها است. آموزش بازیگری نمیتواند تضمینی بر موفقیت شما در این حرفه باشد. حتی اگر بهترین مربی و استاد را برای خود انتخاب کنید. این موضوع تا حد زیادی به سخت کوشی و مهارت شما بستگی دارد.
به هر حال برای ورود به دنیای بازیگری دو روش کلی دارید. روش اول و بهتر تحصیل در این رشته خواهد بود. در صورتی که تحصیلات دانشگاهی دیگری داشته و زمان و شرایط لازم برای ورود به دانشکده هنر را ندارید میتوانید با شرکت در دورههای آموزش بازیگری مسیر خود را شروع کنید.
با امکاناتی که اینترنت در اختیار کاربران خود گذاشته یادگیری هر کاری با کمترین هزینه ممکن امکانپذیر کرده است. اساتید زیادی در سراسر جهان داریم که آموزش بازیگری را به صورت رایگان ارائه میدهند.
بازیگری مهارتی است که برای موفقیت در آن نیاز به خروج از خانه و حضور در محیطهایی مانند تئاتر دارد. همچنین برای کسب مهارت بالا بهتر است در حضور کارگردانهای متفاوت اجرا کنید تا نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید. از این جهت پیشنهاد میکنیم مراحل اولیه یادگیری خود را به این روش بگذرانید.
در بخش قبلی اشاره کردیم که آموزش بازیگری در خانه تا سطح خاصی امکانپذیر است. در نتیجه برای رشد در این فضا باید بتوانید افراد کارشناس و باتجربه در این زمینه را پیدا کرده و از تجربیات و آموزههای آنها استفاده کنید.
اما برخی والدین به دلایلی مانند درخواست فرزندشان یا مشاهده استعداد او علاقهمند به آموزش بازیگری در خانه فرزند خود در دورههای آموزش بازیگری ثبت میشوند. مسئله و چالشی که این افراد با آن روبرو هستند این است که زمان کافی برای رفتوآمد و ساندن کودک به مراکز آموزشی ندارند. آموزش بازیگری در خانه بهترین گزینه برای این افراد به شمار میرود. هر چند که آموزش بازیگری در خانه محدود به کودکان نبوده و برای بزرگسالان نیز ممکن است.
در صورتی که تمایل به یادگیری بازیگری دارید توصیه میشود قبل از ثبتنام در هر دورهای کمی اطلاعات تئوری و اولیه در مورد آن جمعآوری کنید. برای این منظور میتوانید عنوان « Pdf آموزش بازیگری» در گوگل جستجو کنید. جزوههای و کتابچههای زیادی در این زمینه وجود دارند که میتوانید اطلاعات زیادی را از آنها بدست آورید.
اشاره کردیم که یادگیری بازیگری به صورت حضوری بهترین نتخاب است. با این وجود باز هم افرادی هستند که نیاز به گذراندن دورهای آنلاین و مجازی دارند تا شرایط لازم برای شرکت دورههای و همایشهای حضوری را به دست آورند. حتی هستند کسانی که توانستهاند با دورههای غیر حضوری سطح مهارتهای خود را به درجه حرفهای رسانده و در این شغل موفقیتهای بزرگی کسب کردهاند.
اگر شما هم از آن دسته افراد هستید از شما دعوت میکنیم از آکادمی مجازی مکتب خونه بازدید فرمایید. بهترین دورههای آموزش بازیگری در خانه را در این سایت پیدا خواهید کرد. به علاوه خدمات آموزشی و منتورینگ حرفهای دریافت میکنید که برایتان تبدیل به تجربهای متفاوت و فراموش نشدنی میشود.