نرمافزارهای مهندسی مکانیک در سه بخش طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)، ساخت به کمک کامپیوتر (CAM) و تحلیل به کمک کامپیوتر (CAE) مورد استفاده قرار میگیرند. نرمافزار کتیا (CATIA) هر سه کار بیان شده را ...
آشنایی با محیط نرمافزار
آموزش ترسیم دوبعدی
آموزش ترسیم سهبعدی
آشنایی با ساخت متریال و محیط مونتاژ
آموزش نقشه کشی در کتیا
این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به سادهترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند بهسادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیشنیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات میتوانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.
نرمافزارهای مهندسی مکانیک در سه بخش طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)، ساخت به کمک کامپیوتر (CAM) و تحلیل به کمک کامپیوتر (CAE) مورد استفاده قرار میگیرند. نرمافزار کتیا (CATIA) هر سه کار بیان شده را با دقت بالا انجام میدهد و از این نظر کاربرد فراوانی در صنعت دارد. دوره آموزش مقدماتی نرم افزار کتیا نیز با هدف آموزش این نرم افزار محبوب تهیه و تدوین شده است که در ادامه معرفی خواهد شد.
کتیا یک نرمافزار طراحی صنعتی است که یک شرکت فرانسوی به نام داسو سیستم برای اولین بار تولید و استفاده کرد. این نرم افزار اولین بار برای توسعهی یک جت جنگنده به نام میراژ استفاده شد و بعدها کمکم پایش به خیلی از شرکتهای بزرگ و کوچک باز شد. این نرمافزار در ایران بسیار کاربردی بوده و در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.
دوره آموزش کتیا مقدماتی مکتب خونه در ٥ سرفصل شامل ٧ ساعت محتوای آموزش ویدیویی تهیه و تدوین شده است. در این دوره مقدمات کار با این ابزار کاربردی ارائه خواهد شد. کل مدت زمان لازم برای گذارندن این دوره 17 ساعت خواهد بود.
دانشجویان مقطع کاردانی ، کارشناسی و کارشناسی ارشد گرایشهای مختلف رشته مکانیک خودرو میتوانند از محتویات این دوره استفاده کنند. همچنین برای هنرجویان مقطع دهم و یازدهم و دوازدهم رشته مکانیک خودرو و تمام کسانی که در زمینه طراحی قطعات مختلف خودرو در حال فعالیت هستند میتوانند از آموزشها این دوره بهرهمند شوند.
علاوه بر محیطهای ذکرشده، کتیا دارای محیطهای دیگری مانند محیط طراحی سطوح آیرودینامیکی، طراحی سطوح نازک، تعیین پارامترهای فرایند ریختهگریریخته گری ، محیط طراحی ارگونومیک ، محیط طراحی ابر نقاط و غیره نیز است که این امکان را به ما میدهد تا طراحیهای پیچیده را انجام داده و تحلیلهای دقیقی انجام دهیم.
به کمک کتیا، میتوانیم هر قطعه صنعتی را طراحی کنیم و درنهایتدر نهایت نقشههای دوبعدی و سهبعدی آن را با دقت بالا به دست آوریم و دیگر به نقشهکشی با دست نیازی نخواهیم داشت.
از مهمترین کاربردهای کتیا میتوان موارد زیر را نام برد:
با آموزش دیدن این دوره آموزش مقدماتی کتیا شما میتوانید به راحتی با اصول طراحی دوبعدی، سهبعدی و نقشهکشی در محیط کتیا آشنا شوید و نقشه موردنظر قطعات را ترسیم کرده و به تحلیل عملکرد آن بپردازید.
در زیر فهرستی از سخت افزارهای لازم و مناسب کتیا آورده شده است:
از آنجایی که سرعت ساعت آن هسته بیشتر از هر متغیر دیگری عملکرد را تعیین میکند، ایستگاه کاری با هستههای کمتر (اما سرعت ساعت بالاتر) ایده آل است؛ بنابراین ما یک پردازنده ۴ تا ۸ هستهای با سرعت کلاک پایه ۳.۰ گیگاهرتز و بالاتر را توصیه میکنیم.
به طور کلی، ۳ تا ۶ گیگابایت رم برای هر هسته CPU توصیه میشود. به عنوان مثال، اگر یک پردازنده ۱۲ هستهای را انتخاب کنید، ۳۲ گیگابایت برای کارهای ا ساسی یا ۶۴ گیگابایت برای بارهای کاری سختتر کافی است.
توصیه میکنم دو درایو حالت جامد داشته باشید که بهترین عملکرد را ارائه میدهند و در کنار آن اگر امکان دارد از یک SSD استفاده شود.
برای ساخت، طراحی محصول، معماری و کاربردهای مهندسی، ما یک کارت گرافیک NVIDIA Quadro را به جای کارتهای GeForce توصیه میکنیم. کارتهای Quadro به طور رسمی توسط شرکتهایی مانند Autodesk و Dassault تست شده و پشتیبانی میشوند. مهمتر از همه، برخلاف کارتهای GeForce، آنها دارای قابلیت محاسبه ممیز شناور با دقت دو برابر (FP64) هستند که برای این نوع برنامهها ضروری است.
نکته مهم در انتخاب سختافزار خوب این موضوع هست که نرم افزار کتیا به علت شبیهسازی و آنالیز از دستور رندرگیری بهره میگیرد و به علت همین امر باید توجه ویژهای به سیستم سختافزاری و همچنین نرمافزاری شود تا در هنگام استفاده از نرمافزار با مشکلی روبرو نشویم.
کتیا (CATIA) یک نرم افزار مهندسی است که برای طراحی، ساخت و تحلیل به کمک کامپیوتر (CAD، CAM و CAE) ساخته شده است. این برنامه توسط شرکت فرانسوی داسو سیستم تولید شده است. اولین پروژهی عملی و واقعی با این نرم افزار، توسعهی یک جت جنگنده به نام میراژ بود. این روزها از کتیا برای تولید و طراحی قطعات و پروژههای زیادی در مهندسی استفاده میشود.
کتیا قدرتمندی زیادی را در اختیار کاربر میگذارد. این نرم افزار ابزارها، محیطها و امکاناتی دارد که به راحتی میتوان به طراحی دو بعدی و سه بعدی برای قطعات مختلف پرداخت. در پایان طراحی نیز میتوان خروجیهای مختلفی از طرح گرفت که برای ارائه، شفافیت بیشتری را در اختیار میگذارد.
کاربردهای نرم افزار کتیا، بسیار گستردهتر از آن چیزی است که به نظر میرسد. طراحی خودرو، طراحی کشتی، طراحی و ساخت هواپیما، قطعات صنعتی و غیره تنها گوشهی کوچکی از کاربردهای این برنامه به شمار میآیند. این وسعت کاربرد، سبب شده است تا یادگیری کتیا برای مهندسین در صنایع مختلف، یک الزام باشد.
در آموزش تصویری مقدماتی کتیا، سطح پایهی کار با این نرم افزار در قالب ویدیوهای آموزشی و تمرینهای متعدد، ارائه میشود. شما میتوانید بعد از گذراندن دروهی آموزش کتیا مقدماتی، فیلم آموزش کتیا پیشرفته را تهیه کرده و برای حرفهایتر شدن در کار با کتیا، آموزشهای لازم را ببینید.
در کنار آموزشهای تصویری، استفاده از دیگر منابع آموزشی نیز مفید خواهد بود. شما میتوانید از آموزش کتیا pdf، کتاب آموزش کتیا و حتی مقالات متعدد آموزشی در این زمینه بهره بگیرید. در مکتب خونه همچنین پکیج کامل آموزش کتیا رایگان قرار داده شده است که برای آموزش رایگان کتیا صفر تا صد مناسب و ایدهآل خواهد بود.
بهطور کلی هر کسی که سروکاری با برنامهی کتیا داشته باشد، میتواند یادگیری این نرم افزار را با دورهی آموزش تصویری مقدماتی کتیا آغاز کند. دانشجویان و مهندسان گرایشهای مختلف مهندسی مکانیک و صنایع، احساس نیاز بیشتری برای کار با این برنامه خواهند داشت. این دوره آموزشی به شما کمک میکند تا بهطور پروژه محور و عملی، ابزارهای اصلی و محیطهای مختلف کتیا را یاد بگیرید و استارت طراحی در کتیا را بزنید.
یادگیری مهارت، با انجام عملی تمارین و پروژهها مقدور است. لذا باید منبعی را برای یادگیری انتخاب کنید که حجم کافی از تمارین را شامل شده باشد. کتابها، مقالات و جزوات آموزشی، به اندازهی ویدیو و منابع تصویری، برای انتقال مفاهیم کار عملی، مناسب نیستند. به همین دلیل فیلمهای آموزشی به شما کمک میکنند تا تصویر دقیقی از مراحل انجام پروژه را ببینید و یاد بگیرید.
این دوره در ۷ ساعت ویدیو به شما کار با کتیا را آموزش میدهد. البته برای گذراندن کامل، شما حدود ۱۷ ساعت زمان نیاز دارید. یعنی اگر روزانه در حدود ۲ ساعت زمان برای یادگیری با این دوره اختصاص دهید، در حدود یک هفته، دوره را به پایان میرسانید. این دوره در واقع جزو دورههای آموزشی کوتاهمدت است که به آموزش ابزارهای ضروری و کاربردی برنامه در آن پرداخته شده است.
دورههای آموزشی مختلف، سرفصلهای متفاوتی را پوشش میدهند. همین تفاوت سرفصلها، تاحدودی روان بودن دورههای آموزشی و کاربردی بودن آن را روشن میکند. در دورههای آموزشی مکتب خونه، انسجام و کامل بودن خوبی از مباحث آموزشی دیده میشود.
در دورهی آموزش تصویری مقدماتی کتیا، شما در پنج سرفصل کلی، کار با کتیا را میآموزید. این سرفصلها در دورههای دیگر نظیر آموزش کتیا مقدماتی رایگان و آموزش کتیا هومن در مکتب خونه نیز دیده میشود. در زیر، لیست سرفصلها آورده شده است.
• فصل اول: مقدمهای بر کتیا و توضیحات کلی دربارهی آن
تمام دورههای آموزشی (به خصوص سطوح مقدماتی) سرفصلی برای معرفی دوره و توضیحات اجمالی آن دارند. در این سرفصل، به طور کلی، محیطهای کتیا و توضیحات اولیهی کار با آن ذکر شده است.
• فصل دوم: ترسیم دو بعدی در کتیا
در این سرفصل، به طور کامل با تمام ابزارها ترسیم دو بعدی و محیط مربوطه آشنا خواهید شد. معرفی جعبه ابزارها، اندازهگذاری، ترسیم خط و نقطه، انتقال ترسیم و غیره برخی از مباحثی است که در این فصل مطرح میشود. در انتهای این سرفصل برای ترسیم دو بعدی هر قطعه در محیط برنامهی کتیا آمادگی دارید.
• فصل سوم: ترسیم سه بعدی در کتیا
ترسیم و طراحی سه بعدی، از مهمترین قابلیتهای برنامهی کتیا به شمار میآید. در این سرفصل با محیط ترسیم سه بعدی کتیا و جعبه ابزارهای آن بیشتر آشنا میشوید. ایجاد سوراخ، حجم، رزوه، اتصالات جسمها به هم، انتقال اجسام و غیره از مباحث مهم این سرفصل آموزشی به شمار میآیند. در پایان این سرفصل شما قادر هستید تا از اسکچ، طرح سه بعدی آن را ترسیم کنید و حتی جنس قطعه را مشخص کنید.
• فصل چهارم: ساخت متریال و محیط مونتاژ
در این سرفصل یاد میگیرید که چطور قطعات مختلف را به هم مونتاژ کنید تا یک محصول کلی ساخته شود. اینجا یاد میگیرید که موقعیت دقیق هر قطعه، درجه آزادی و جهتگیری آن را چطور تعیین کنید. آشنایی با محیط مونتاژ، قیدگذاری، اعمال جنس به قطعه، رندرگیری، ساخت متریال و غیره از مهمترین موضوعات این سرفصل آموزشی به شمار میآیند.
• فصل پنجم: نقشهکشی در کتیا
در این سرفصل یاد میگیرید که چطور با ابزارهای آن، نماها و نقشهی دلخواه را ایجاد کنید. نقشهها کاربرد زیادی در بخش عملی پروژه دارند. محیط drafting، ایجاد برش، نما، اندازهگذاری قطعه، ترسیم جدول و نقشه کشی در این سرفصل مطرح خواهد شد.
اگر برایتان سؤال است که چرا باید از دورههای آموزشی مکتب خونه برای یادگیری مباحث مختلف استفاده کنید، در این بخش مهمترین مزایایی که با شرکت در این دورهی آموزشی کسب میکنید را ذکر کردهایم.
سرفصلهای آموزشی، تیتر دقیق چیزی هستند که در یک دورهی آموزشی یاد میگیرید. لذا کامل بودن و در عین حال دقیق بودن این سرفصلها اهمیت فراوانی در سطح یادگیری شرکت کننده خواهد داشت. در مکتب خونه، دورههای آموزشی براساس سطح آموزش تقسیمبندی شدهاند. بنابراین شما دورههای مقدماتی، متوسطه و پیشرفته را برای یادگیری یک مهارت خاص در این آکادمی پیدا میکنید. در هر سطح، عناوین متناسب و کاملی گنجانده میشود.
تمرینهای عملی و پروژهها کمک میکنند تا کار با نرم افزار یا مهارت خاص را بهطور واقعی یاد بگیرید. این یکی از ویژگیهای مهمی است که در آموزشهای مکتب خونه دیده میشود.
گواهینامهها تأثیر بسزایی در ارتقای رزومه و تثبیت مهارتهای دریافتی دارد. در پایان دورههای آموزشی مکتب خونه، اگر در دوره و تمارین آن نمرهی حدنصاب قبولی را دریافت کنید، گواهینامهی شرکت در دوره برایتان صادر میشود.
خدمات منتورینگ مجموعهی کاملی از خدمات راهنما و پشتیبانی در طی دوره است. دانشجو میتواند سؤالات خود را در قالب تیکت مطرح کرده و پروژهها و تمارین خود را ارسال کند.
تالار گفتوگو محیط جذابی برای ارتباطگیری دانشجویان با هم است. در این تالار میتوانید پیرامون مبحث آموزشی مورد نظر، با دیگر دانشجویان به بحث و گفتوگو بپردازید.
مکتب خونه به شما کمک میکند تا بتوانید مهارتهای خود را در قالب مدل به جاب ویژن بیافزایید و در نتیجه فرصتهای شغلی بهتر و بیشتری در زمینهی مورد نیاز، دریافت کنید.
در آکادمی مکتب خونه، منابع متعدد برای آموزش نرم افزار کتیا قرار داده شده است. آموزش تصویری مقدماتی کتیا یکی از دورههای پرطرفدار برای یادگیری این برنامه است. این دورهی آموزشی به شما کمک میکند تا کلیهی ابزارهای مهم و کاربردی این برنامه را در کمترین زمان ممکن یاد بگیرید. وجود تمارین کافی و پروژههای عملی و همچنین سرفصلهای دقیق برای یادگیری سطح مقدماتی کتیا از ویژگیهای اصلی این دوره به شمار میآید.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 13 امتیاز
10 نظرنظرات بیشتر
پس از گذراندن محتوای دوره به صورت آنلاین (بدون دانلود) در سایت مکتبخونه، در صورتی که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرین ها و پروژه های الزامی را ارسال کنید، گواهینامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار میگیرد.
قابل اشتراکگذاری در
امیر اینانلو، دانشآموخته کارشناسی مهندسی مکانیک خودرو و دانشجوی کارشناسی ارشد (دانشگاه علوم تحقیقات) است. ایشان تجربه فعالیت به عنوان مدرس رشته مکانیک خودرو داشته و مؤلف کتاب تست و کنکور رشته مکانیک، کتاب راهنمای درسی در سه پایه هنرستان را در کارنامه داشته و هماکنون بهعنوان مدرس رشته مکانیک و مدیرفنی در شرکتهای وابسته به وزارت راهداری و مشاوره تحصیلی رشته مکانیک فعالیت میکنند. از سوابق آموزشی وی میتوان به سابقه تدریس در بیش از ۵۰ دوره کارگاه آموزشی در زمینههای مکانیک خودرو و تدریس در آموزشگاهای برتر رشته مکانیک اشاره کرد.
اطلاعات بیشتر