یکی از دروس مشترک بین بیشتر رشتههای مهندسی و علوم پایه در مقطع کارشناسی، درس فیزیک پایه است. در این درس به مباحث پایهای فیزیک مکانیک کلاسیک پرداخته میشود. به این ترتیب فیزیک پایه را ...
یکی از دروس مشترک بین بیشتر رشتههای مهندسی و علوم پایه در مقطع کارشناسی، درس فیزیک پایه است. در این درس به مباحث پایهای فیزیک مکانیک کلاسیک پرداخته میشود. به این ترتیب فیزیک پایه را میتوانیم ادامهای از درس فیزیک که در مقطع دبیرستان آموزش داده میشود، بدانیم.
یکی از اهداف دانش فیزیک، مطالعه و توصیف حرکت اجسام است. توصیف حرکت اجسام کاربردهای زیادی در محیط اطراف ما و علومی همچون: علوم مهندسی، نجوم، زیست فناوری و حتی پزشکی دارد. نمونههایی مانند حرکت خودرو، حرکت ستارگان و اجرام آسمانی، حتی حرکت گلبول های قرمز خون میتوانند مثالهایی از حرکت اجسام قلمداد شوند.
بخش های ابتدایی این دوره در واقع به توصیف حرکت در مقیاس مکانیک کلاسیکی میپردازد؛ در مبحث توصیف سینماتیکی و دینامیکی اجسام، موضوعاتی مانند مکان، جابجایی، سرعت و شتاب بررسی شده و پس از آن به موضوعات دیگری مثل انرژی مکانیکی، انرژی جنبشی و پایستگی انرژی پرداخته میشود. در ادامه دوره نیز مباحثی مانند مرکز جرم، تکانه و حرکت دورانی نیز در ادامه این درس تدریس میشوند.
در بخشهای پایانی این دوره به موضوع بسیار مهم ترمودینامیک و قانون اول ترمودینامیک پرداخته شده است. مباحث این بخش شامل مواردی مثل: دما، انرژی گرمایی، قانون اول ترمودینامیک و روشهای انتقال گرما هستند که در انتهای دوره مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
مباحث این دوره به نحوی انتخاب شده است که گروههای زیادی بتوانند از آموزشهای ارائه شده بهرهمند شوند. بطور خلاصه، مباحث آموزشی این دوره با حرکت و روابط مربوط به آن شروع شده و سپس به مبحث دینامیک، کار و انرژی، مباحث مربوط به حرارت و ترمودینامیک پرداخته میشود. بسیاری از دانشجویان با مباحث نیمه اول این درس در دبیرستان آشنا شدهاند اما نیمه دوم درس فیزیک پایه ۱، مباحثی را پوشش میدهد که برای اکثر دانشجویان تازگی دارد. به این ترتیب این درس برای همه دانشجویان و فارغالتحصیلانی که در چارت درسی خود درس فیزیک پایه را دارند مناسب و کاربردی خواهد بود.
برای استفاده از آموزشهای ارائه شده در این دوره آشنایی با مباحث اولیه فیزیک و فیزیک آموزش داده شده در دبیرستان لازم و ضروری خواهد بود و درک مباحث ارائه شده بدون تسلط بر این پیشنیازها دشوار خواهد بود.
اصلیترین منبع مورد استفاده در آموزش این دوره جلد اول کتاب فیزیک هالیدی بوده است.
با توجه به کاربرد گسترده درس فیزیک پایه و نقشی که این درس به عنوان پیشنیاز سایر دروس دارد یادگیری مباحث این دوره اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.
این دوره در پاییز 1400 در دانشگاه علم و صنعت برگزار شدهاست
اطلاعات بیشتر
از مجموع 66 امتیاز
23 نظرنظرات بیشتر
دکتر شهاب نوروزیان عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت هستند ایشان دارای دکتری برق و الکترونیک از موسسه تیندال، دانشگاه ملی ایرلند میباشند. از سوابق اجرایی ایشان می توان به مدیرکل، اقتصاد دانشبنیان و سرمایه گذاری دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد.
اطلاعات بیشتر