درسهای رایانش و اطلاعات کوانتومی یک و دو که در دو ترم ارائه خواهند شد، دورههایی مناسبِ دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای دانشکدههای فیزیک، ریاضی، علوم کامپیوتر و مهندسی برق هستند. در این دوره ابتدا ...
بهروزرسانی: ۱۴۰۳/۰۸/۲۸
آشنایی با تاریخچه محاسبات کوانتومی
آشنایی با طراحی مدار و آلگوریتم کوانتومی برای مسائل مختلف
آشنایی با نظریه محاسبه کلاسیک و درک نظریهی محاسبات کوانتومی
آشنایی با مبانی مکانیک کوانتومی
این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به سادهترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند بهسادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیشنیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات میتوانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.
درسهای رایانش و اطلاعات کوانتومی یک و دو که در دو ترم ارائه خواهند شد، دورههایی مناسبِ دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای دانشکدههای فیزیک، ریاضی، علوم کامپیوتر و مهندسی برق هستند.
در این دوره ابتدا نسبتاً بهتفصیل به مطالعهی مبانی مکانیک کوانتومی از یک دیدگاه مدرن میپردازیم و سپس بهاختصار نظریهی محاسبهی کلاسیک را شرح میدهیم. درس شماره یک با رایانش کوانتومی، مدلهای محاسبهی کوانتومی و آلگوریتمهای کوانتومی پایان مییابد. در درس دو عمدتاً به معرفیِ نظریهی اطلاعات کلاسیک و نظریهی اطلاعات کوانتومی میپردازیم و توضیح میدهیم که چگونه اطلاعات کلاسیک و کوانتومی فشرده میشوند و چگونه ظرفیتهای کانالهای کلاسیک و کوانتومی تعریف و محاسبه میشوند.
نظریهی تصحیح خطا نیز بسته به سرعت پیشرفت درس در یکی از درسهای یک یا دو بهطور کامل ارائه خواهد شد. پیشنیاز این درس آشنایی با مکانیک کوانتومی است. منبع اصلی درس درسنامههای نوشتهشده توسط مدرس دوره است که میتوانید از آدرس زیر به آنها دسترسی داشته باشید.
https://physics.sharif.edu/~vahid/teachingQC.html
دوره محاسبات کوانتومی برای دانشجویان رشته فیزیک و همه علاقهمندان به این مباحث مناسب است
اطلاعات بیشتر
از مجموع 14 امتیاز
5 نظردکتر وحید کریمیپور استاد فیزیک نظری در دانشگاه صنعتی شریف است. او تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه شیراز و در رشته مهندسی برق و الکترونیک شروع کرد و پس از آن دورهی کارشناسی ارشد و دکتری رشتهی فیزیک را در دانشگاه صنعتی شریف گذراند. دکتر کریمیپور سالهای متوالی درسهای فیزیک نوین را در دانشگاه شریف ارائه کرده است و زمینه فعالیت و پژوهش وی فیزیک کوانتوم میباشد.
اطلاعات بیشتر