آموزش رایگان ترمیم و تقویت سازه‌ها

ترمیم و تقویت سازه‌ ها درسی 2 واحدی جهت آشنایی دانشجویان کارشناسی مهندسی عمران با مفاهیم ترمیم و تعمیر سازه‌ها، مفاهیم طراحی لرزه‌ای و مبانی بهسازی (مقاوم‌سازی) سازه‌ها است. شایان ذکر است که هر یک ... ادامه

محتوای دوره
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

محتوای دوره

3 فصل 16 جلسه 25 ساعت ویدیو
فصل اول: ترمیم سازه‌ها
فصل دوم: مبانی و مفاهیم طراحی لرزه‌ای
فصل سوم: بهسازی سازه‌ها با پیشنهاد طرح مقاوم‌سازی

درباره دوره

ترمیم و تقویت سازه‌ ها درسی 2 واحدی جهت آشنایی دانشجویان کارشناسی مهندسی عمران با مفاهیم ترمیم و تعمیر سازه‌ها، مفاهیم طراحی لرزه‌ای و مبانی بهسازی (مقاوم‌سازی) سازه‌ها است. شایان ذکر است که هر یک از مباحث فوق گستردگی بسیار زیادی داشته و معمولاً به‌صورت چند درس 3 واحدی در کارشناسی‌ارشد سازه و زلزله ارائه می‌شود، بنابراین هدف از ارائه این درس فقط آشنایی با مفاهیم کلی این مباحث بوده و به هیچ وجه وارد مباحث ریز، طراحی و محاسباتی نشده‌است. در نتیجه در صورت علاقه‌مندی به مباحث ارائه شده و برای انجام کارهای حرفه‌ای، پیگیری مباحث به صورت عمیق و دقیق و در چهارچوب علمی الزامی است.

دلایل مقاوم‌سازی سازه‌های بتنی چیست؟

سازه‌های بتنی به‌عنوان بخش گسترده‌ای از سازه‌ها چنانچه بر‌حسب محاسبات دقیق و روابط شکل‌‎پذیری طراحی و اجرا شوند، ساختمان‌های بسیار مطلوبی خواهند بود، اما کیفیت ساخت در برخی سازه‌ها به دلایل مختلف بسیار نامطلوب است. کیفیت بد بتن، آرماتور‌گذاری نامناسب، اجرای بد بتن‌ریزی، مصالح نامرغوب، خطاهای طراحی، خطاهای اجرایی، افزایش بار سازه، تأثیر شرایط محیطی مخرب و خطر زلزله در اکثر نقاط کشور ایران از جمله عواملی هستند که باعث ضعف سازه‌های بتنی و نیاز آن‌ها به مقاوم‌سازی ساختمان می‌شوند.

بسياري از سازه‌های بتن‌آرمه موجود كه بر مبنای آئین‌نامه‌های قبل از سال 1970 طراحي و اجرا گرديده‌اند، دارای جزئیات ضعيف آرماتورگذاری بوده كه مشكلاتي همچون ظرفيت تغيير مكان جانبی پايين، قابليت استهلاک انرژی پائين، زوال مقاومت و بروز مكانيزم در محل‌های نامطلوب در سازه را به‌همراه‌داشته كه كليه اين موارد منجر به فروپاشی و انهدام سازه می‌گردد.

جزئیات غيرشكل‌پذير در يك سازه بتن‌آرمه در قالب مواردی همچون مقاومت برشی ضعيف اتصال به‌واسطه عدم آرماتورگذاری عرضی در هسته اتصال، ظرفيت برشی پائين ستون منتهی به اتصال، كم‌ بودن طول هم‌پوشانی آرماتورهای طولی ستون و طول مهاری ناكافی آرماتورهای تير در ناحيه اتصال مطرح است ضعف در ناحيه اتصال تير به ستون به‌همراه عامل نامطلوب ستون ضعيف-تير قوی، پايداری سازه را به مخاطره می‌اندازد.

وقوع مكانيزم در تير در مقايسه با ستون ارجح بوده و مكانيزم ستون در مقايسه با ناحيه اتصال غير‌بحرانی‌تر است. بروز مكانيزم و تشكيل مفصل در ناحيه اتصال تير به ستون، منجر به دوران‌های فزاينده در تير و ستون گشته که باعث از‌بين‌رفتن ظرفيت باربری ستون مي‌گردد و ايمنی سازه را متأثر می‌نمايد.

این درس در 16 جلسه و در سه فصل ترمیم سازه‌ها، طراحی لرزه‌ای و بهسازی سازه‌ها ارائه شده‌است و دانشجویان مهندسی عمران علاقه‌مند به گرایش سازه و زلزله را وارد دنیایی جدید از فضای حرفه ای این گرایش می‌کند. در ارائه این درس، رعایت اختصار و پرهیز از ارائه مبانی محاسباتی و متناسب بودن با دانش دانشجویان کارشناسی سرلوحه کار قرار گرفته است. درضمن جهت انتقال بهتر مطلب و تسهیل مفاهیم پیچیده از شکل ها و فیلم‌های زیادی استفاده شده‌است.

این دوره در ترم اول سال تحصیلی 1400-1399 در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل تدریس شده‌است.

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

4.5

از مجموع 11 امتیاز

6 نظر

11 ماه پیش

دوره خوب و کاربردی هست. استاد به موضوع مسلط هستند.

حسن قادری

حسن قادری

1 سال پیش

با سلام بخشی از تدریس ایشان در این دوره را دیدم فوق العاد باسواد و خوب

حمید راستگردانی

حمید راستگردانی

1 سال پیش

بي تعارف تدريس ايشان كم نظير است لطفا سازه هاي فولادي را هم قرار بدين من رفتم سايت دانشگاه بابل بتن 1 و 2 رو ديدم حرف نداشت

علي

علي

3 سال پیش

بابت دورهای خوب کاربردی وعملی از شما متشکرم تدریس ایشان هم عالی، که از عوامل تهیه کننده بسیار قدران هستم

بهزاد قربان پورولوکلائی

بهزاد قربان پورولوکلائی

3 سال پیش

با عرض سلام و احترام این درس خیلی کاربری بود جلسه 8 رو آپلود نکردین لطفا آپلود کنید

سجاد باقری

سجاد باقری

3 سال پیش

باعرض سلام... این دوره نیز مانند دوره طراحی لرزه ای که توسط آقای دکتر خسروی تدریس شده و در سایت موجود است؛ بسیار مورد استفاده و کاربردی است.از ایشان به علت تدریس بسیار عالی و از سایت مکتب خونه به سبب آشنائی جامعه مهندسی با چنین اساتیدی بسیار سپاسگزارم.

فرهاد منصوری

فرهاد منصوری

دوره‌های پیشنهادی

آموزش رایگان طراحی لرزه‌ای سازه‌ها براساس عملکرد
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مدرس: حر خسروی

1,937 دانشجو
3 (2)
رایگان
آموزش رایگان طراحی لرزه‌ای سازه‌ها
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مدرس: حر خسروی

2,274 دانشجو
4.7 (30)
رایگان
آموزش رایگان استاتیک
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مدرس: حسین یوسف‌پور

24,991 دانشجو
4.9 (459)
رایگان
آموزش رایگان طراحی سازه‌های بتنی 2
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مدرس: حسین یوسف‌پور

3,470 دانشجو
4.9 (50)
رایگان

درباره استاد

حر خسروی
حر خسروی
3 دوره
3,811 دانشجو

دکتر حر خسروی کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل کسب کرد سپس کارشناسی‌ارشد را در مهندسی عمران گرایش مهندسی زلزله و دکتری خود را در مهندسی عمران گرایش سازه و زلزله از دانشگاه صنعتی شریف کسب نمود و در‌حال‌حاضر ایشان استادیار مهندسی سازه و زلزله دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل است.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

آیا ممکن است که درسی ناقص ضبط شده باشد؟

ما همواره تلاش کرده­‌ایم که دروس را به طور کامل ضبط نماییم و در اختیار شما دوستان قرار دهیم. اما گاهی برخی ناهماهنگی ها سبب می شود که یک یا تعدادی از جلسات یک درس ضبط نشود. توضیح این گونه نواقص در توضیح درس­ ها آمده است.

اگر لینک دانلود یا پخش ویدئو مشکل داشت چه باید کرد؟

در صورتی که با هر گونه مشکلی رو به رو شدید می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما به ما اطلاع دهید تا ما سریعا مشکل را پیگیری و برطرف نماییم.

آیا امکان دریافت فیلم های یک درس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود دارد؟

در حال حاضر امکان ارسال دروس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود ندارد.