آموزش آشنایی با مقررات کفایت سرمایه در بانک‌ها

چگونه بانک‌های خوب و بد را می‌توانیم از هم تشخیص دهیم؟ معیار شناسایی بانک سالم و ناسالم چیست؟ اصولاً تعریف بانک سالم چیست؟ اگر با نظریه کارگزار آشنا باشید، می‌دانید که در سیستم بانکی، بانک‌ها ...

3.7 (3 امتیاز)
67 دانشجو
مقدماتی

به‌روزرسانی: ۱۴۰۳/۰۵/۲۳

محتوای دوره
پیش‌نیاز‌ها
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

آنچه در این دوره می‌آموزید

مفهوم ریسک

مقررات کفایت سرمایه و سیر تکوین آن

انواع ریسک در صنعت بانکداری

ریسک در صنعت بانکداری ایران

محتوای دوره

4 فصل 11 جلسه 1:38 ساعت ویدیو
ریسک و مفاهیم اولیه آن
پیدایش مقررات بازل 1
بازل 2
بازل 3

پیش‌نیاز‌ها

این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به ساده‌ترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند به‌سادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیش‌نیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات می‌توانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.

درباره دوره

چگونه بانک‌های خوب و بد را می‌توانیم از هم تشخیص دهیم؟ معیار شناسایی بانک سالم و ناسالم چیست؟ اصولاً تعریف بانک سالم چیست؟

اگر با نظریه کارگزار آشنا باشید، می‌دانید که در سیستم بانکی، بانک‌ها به نیابت از سپرده‌گذاران خود به تأمین مالی سرمایه‌گذاری‌ها می‌پردازند. علی‌رغم اینکه تلاش بانک‌ها این است که وعده‌های پرداخت سود به سپرده‌گذاران را عملی نمایند و در این میان سودآوری خودشان را نیز حاصل کنند، مسئله مهم این است که این سودآوری با چه حدی از ریسک ایجاد شده است.

چگونه سپرده‌گذاران به‌عنوان ذی‌نفعان اصلی یک بانک مطمئن باشند که سپرده‌های آنها در سطح ریسک معقولی قرار گرفته و ثروت آنها از خطرات مختلف مصون شده است. مقررات کفایت سرمایه در پاسخ به این مسئله شکل‌گرفته است.

از اولین باری که مقررات کفایت سرمایه در قالب بازل 1 در سال 1988 ابلاغ شد، تعدیلات مختلفی را تجربه کرده که حاصل تکوین سیستم بانکی و شناخت بیشتر بحران‌های مالی و بانکی است. امروزه مقررات بازل 3 به‌عنوان یک استاندارد عمومی به تأیید سیستم بانکی دنیا رسیده است و درحالی‌که بازل 4 در حال بحث‌وبررسی است، بانک‌ها ملزم هستند که حداقل‌های لازم برای تأمین آنرا فراهم نمایند.

در این دوره به‌صورت مقدماتی با مفاهیم کفایت سرمایه بانک‌ها و مقررات مربوط به آن آشنا می‌شوید. این دوره برای کارکنان سیستم بانکی به‌ویژه در واحدهای اجرایی و عملیاتی می‌تواند آموزنده باشد. علاوه بر این کسانی که علاقه‌مند به ساختارهای مدیریت ریسک در بانک‌ها هستند می‌توانند آن را مشاهده نمایند.

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

3.7

از مجموع 3 امتیاز

2 نظر

3 ماه پیش

من این دوره رو سال‌ها پیش با ایشون گذروندم تسلط ایشون به موضوعات بانکی بسیار عالیست

دانشجوی دوره

1 ماه پیش

کیفیت صدا خیلی پایینه

جعفر کریمی

جعفر کریمی

درباره استاد

سیدمرتضی حسینی نژاد
سیدمرتضی حسینی نژاد
2 دوره
117 دانشجو

سیدمرتضی حسینی نژاد فارغ التحصیل کارشناسی ارشد اقتصاد از دانشگاه شهید بهشتی است و کارشناس ارشد حوزه پولی و بانکی. ایشان دارای ۲۰ سال سابقه در صنعت بانکداری بوده و در حوزه‌های مدیریت ریسک، برنامه‎‌ریزی و بازاریابی سابقه فعالیت داشته‌اند. هم اکنون معاون کسب و کارهای خرد و متوسط در بلوبانک و عضو هیئت مدیره چند فین تک می باشند.

ایشان سابقه تدریس در حوزه نوآوری، توسعه محصول، بانکداری و مدیریت ریسک را دارند.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

پس از سپری شدن زمان دوره، به محتوای دوره دسترسی خواهم داشت؟

بله؛ پس از سپری شدن مدت زمان دوره شما به محتوای دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید از ویدئوها، تمارین، پروژه و دیگر محتوای دوره در صورت وجود استفاده کنید ولی امکان تصحیح تمارین توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه برای شما وجود نخواهد داشت.